Palikan elämää

torstai 26. maaliskuuta 2015

Buick, verhoilu



Kiinnitin verhoilut runkoihin autokoukuilla. Autokoukkujen puristamiseen on olemassa omat pihdit, joissa on ura koukkua varten. Jotta jokainen veto ei näkyisi verhoilussa ompelin reunoihin kujat joihin pujotin teräslangan. Tämän avulla verhoilu kiristyi tasaisesti.

Etuselkänojan verhoilin ensimmäisenä. Yläreunasta irronnut vaahtomuovi peilasi nahasta läpi, joten jouduin avaamaan jo kiinnittämäni yläreunan ja liimaamaan irronneen vaahtomuovin uudestaan reunaan kiinni. Alareunan kulmat ompelin käsin n. 5 cm matkalta, sillä ajattelin verhoilun olevan helpompaa jos alakulma on auki. Jäkikäteen ajateltuna olisin hyvin voinut ommella sauman kiinni koneella. Kaavoitus oli onnistunnut sillä verhoilu kiristyi rungon päälle hienosti.


Seuraavaksi verhoilin etuistuimen. Kun selkänoja oli verhoiltu mittasin sen avulla mihin kohtaan kohdistan harmaat osat istuimessa. Tein kaavat ja ompelin keinonahasta testiversion. Jouduin muokkaamaan sivukappaa, mutta muuten kaavat olivat kunnossa. Verhoilin istuimen ja testasin vielä olinko onnistunut kohdistamaan osat. Kohdistus onnistui ja olin tyytyväinen lopputulokseen.


Takaselkänoja oli vuorossa seuraavaksi. Testasin keinonahan avulla aikaisemmin tekemäni kaavat. Jouduin jälleen muokkaamaan kaavoja hieman ennen nahan leikkaamista. Ompelussa en kohdannut ongelmia.Verhoiltuani selkänojan huomasin kiinnittäneeni alareunan väärään kohtaan. Oikeaan kohtaa kiinnittämällä selkänojan muoto muutuu hiukan, joten päätin korjata tilanteen ompelemalla välipalan, jonka avulla kiinnitin alareunan oikeean kohta. Tällä tavalla minun ei tarvinnut purkaa jo kiinnittämääni verhoilua.

Takaistuimeen muokkasin kaavat etuistuimen kaavoista. Takaistuin on hieman leveämpi, joten levensin keski- ja sivukappaleita. Testisovittaessa huomasin tehneeni takaosan apukankaasta liian pitkän, sillä verhoilu jäi todella löysäksi. Lyhensin kappaletta  n. 5 cm:ä ja tämän jälkeen kireys oli sopiva. Sovitin selkänojaa istuimeen, jotta näkisin kohdistuvatko osat oikein. Sovittaessa kohdistus näytti toimivan, mutta ennen kuin penkit on kiinnitetty takaisin autoon on mahdoton sanoa onnistuiko kohdistus täydellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti